duminică, 20 octombrie 2013

Placinta cu mere

 Ingrediente:

7 linguri cu varf de faina
4 linguri de ulei
1 ou
1 plic praf de copt
100 ml lapte
1 kg mere
200 g zahar
1 praf sare
1 lingurita scortisoara
esenta de vanilie

Mod de preparare :

Se freaca galbenusul cu zaharul si se adauga putin cate putin uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt.
Se spala, se curata si apoi se rad merele. Se pun intr- o cratita cu zaharul, o lingurita scortisoara si cateva picaturi esenta de vanilie, se pun la foc mic si se calesc pana scad.
Se imparte aluatul in doua, se intinde o foaie nu prea subtire in tava unsa cu ulei in prealabil, se pun merele si se acopera cu cealalta foaie. Se unge cu ou deasupra si se lasa la copt in jur de 30 minute. Se orneaza cu zahar praf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu